Suse ye ati kartlarının tanıtılması.

Mesajgönderen sas » 07 Eki 2006, 03:10

İki uyarıda önemli değil
kde kontrol merkezi > masüstü >pencere davranışı bölümünden şeffalık seçeneğini devre dışı bıraktığınız zaman uyarı vermez

Ancak ati sürücüsü yüklenmemiş görünüyor tabi xgl-compiz kullanmıyorsanız
Kullanıcı avatarı
sas
Üye
Üye
 
Mesajlar: 163
Kayıt: 22 Ağu 2006, 00:00

Mesajgönderen ShaLaFi » 08 Eki 2006, 16:25

tesekkurler arkadasım simdi uyarı problemini duzelttim ama driverda hala problem var
driver ı ati nin sitesinde anlattıgı gibi yukuorum ama problemimi nasıl halledecegimi bilmiyorum xgl-compiz ne oldugunu bilmiyorum ama yuksek ihtimalle kullanmıyorum

simdi fglrxinfo cıktısı su sekilde


display: :0.0 screen: 0
OpenGL vendor string: Mesa project: www.mesa3d.org
OpenGL renderer string: Mesa GLX Indirect
OpenGL version string: 1.2 (1.5 Mesa 6.2.1)


ve aticontrol penceresini actıgım zaman soyle bi dialog penceresi cıkıyor


Resim


Sorunu duzeltebilmem icin ne yapmam gerekiyor acaba??

Tesekkurler....
Kullanıcı avatarı
ShaLaFi
Üye
Üye
 
Mesajlar: 22
Kayıt: 23 Nis 2005, 00:00

Mesajgönderen sas » 08 Eki 2006, 19:52

Ben ati kart kullanırken bu sayfadaki anlatıma göre kurmuştum ancak 32bit suse 10 kullanıyordum 64bit denemedim

http://linux.wordpress.com/2005/10/11/suse-100-ati-drivers-installation/
64bit için daha önceden yama yapmak gerekiyormuş şimdi gerekmiyor anladığım kadarı ile
yani 8. maddeyi es geçiyoruz

En başta kernel source gcc ve make paketlerini yüklemeyi unutmayın
Kullanıcı avatarı
sas
Üye
Üye
 
Mesajlar: 163
Kayıt: 22 Ağu 2006, 00:00

Mesajgönderen ozturkmutlu » 30 Ara 2006, 00:57

selam arkadaşım ben yeni linux kullanıcısıyım bu terminal ekranında senin dediğin gibi ./ati*.bin komutunu veriyorum ancak bana erişim engellendi diyor acaba sorun nedir. yardımcı olursanız sevinirim
Kullanıcı avatarı
ozturkmutlu
Üye
Üye
 
Mesajlar: 52
Kayıt: 19 Mar 2006, 01:00

Mesajgönderen ozturkmutlu » 30 Ara 2006, 00:57

selam arkadaşım ben yeni linux kullanıcısıyım bu terminal ekranında senin dediğin gibi ./ati*.bin komutunu veriyorum ancak bana erişim engellendi diyor acaba sorun nedir. yardımcı olursanız sevinirim
Kullanıcı avatarı
ozturkmutlu
Üye
Üye
 
Mesajlar: 52
Kayıt: 19 Mar 2006, 01:00

Mesajgönderen hankarun » 30 Ara 2006, 13:25

chmod a+x ati*.bin

yaz. Erişim hakkı verecektir.

Not: Hatırlattığınız iyi oldu, anlatım yerini düzelttim. Teşekkürler. :)
Fujitsu Siemens Amilo 1425
Ati mobility 9700 128 mb
Centrino 1.7
60 Gb (6 bölüm)

Suse 10.1, Ubuntu(eskinden), Sackware(eskiden), windows xp home
Kullanıcı avatarı
hankarun
Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
 
Mesajlar: 413
Kayıt: 27 Ara 2005, 01:00
Konum: hankarun.blogspot.com

Mesajgönderen ozturkmutlu » 31 Ara 2006, 00:46

şimdide dosya bulunamadı diye uyarı vermeye başladı windowsa alışmış biri için linux oldukça zor gibi
Kullanıcı avatarı
ozturkmutlu
Üye
Üye
 
Mesajlar: 52
Kayıt: 19 Mar 2006, 01:00

Mesajgönderen hankarun » 31 Ara 2006, 15:21

Dosyayı yüklediğiniz dizine gidin. Orada
chmod a+x dosyanın_ismini

girin. Daha sonra

./ati...(dosyanın ismi)

komutunu verin.

Yada en başta

su

komutunu verip şifrenizi girin.

./ati...(dosyanın ismi)

komutuyla ati kurulum yeri çalışacaktır.
Fujitsu Siemens Amilo 1425
Ati mobility 9700 128 mb
Centrino 1.7
60 Gb (6 bölüm)

Suse 10.1, Ubuntu(eskinden), Sackware(eskiden), windows xp home
Kullanıcı avatarı
hankarun
Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
 
Mesajlar: 413
Kayıt: 27 Ara 2005, 01:00
Konum: hankarun.blogspot.com

Mesajgönderen ozturkmutlu » 02 Oca 2007, 15:44

insallah resim derdimi anlatir

Resim
Kullanıcı avatarı
ozturkmutlu
Üye
Üye
 
Mesajlar: 52
Kayıt: 19 Mar 2006, 01:00

ATI sürücü kurulumu

Mesajgönderen Kandalf » 02 Oca 2007, 17:11

ATI kar sürücüleriı 10.2 sürümünde X.org 7.2 sürümü kullanıldığı için doğru olarak çalışmayabiliyor. Bir yolu da ATI kendi sürücülerini YAST kurulum kaynağı olarak ekleyerek kurulum yapmak ve gereken ayarları elle düzenlemek.

YAST kurulum kaynağı olarak ATI sürücülerini eklemek için sunucu bilgileri aşağıdaki gibidir:

Protokol: http
Sunucu adresi: www2.ati.com
Dizin: /suse

Kullandığınız çekirdek sürümüne uygun olan rpm paketini YAST ile kurmanız gerekecek. Çalışacağının ise garantisi yukarıda dediğim gibi garantisi yok. Bir diğer seçenek de doğrudan ATI sitesinden sürücüleri edinmek olabilir.

http://ati.amd.com/support/driver.html

Umarım işinize yarar.

Görüşmek üzere...

:D
Ya kendimize bir yol bulacağız ya da bir yol yapacağız!
Kullanıcı avatarı
Kandalf
Moderatör
Moderatör
 
Mesajlar: 3738
Kayıt: 04 Eyl 2003, 00:00
Konum: Eskişehir

Mesajgönderen ozturkmutlu » 02 Oca 2007, 17:31

sayın mod yast ı nasıl kullanacağım acaba biraz daha yardım ederseniz sevinirim acemiyim de
Kullanıcı avatarı
ozturkmutlu
Üye
Üye
 
Mesajlar: 52
Kayıt: 19 Mar 2006, 01:00

YAST kurulum kaynağı eklemek

Mesajgönderen Kandalf » 02 Oca 2007, 17:49

YAST başlatın. Ana sayfada Installation Source simgesine tıklayın.Yeni bir pencere açılacak. Karşınıza gelecek mesajda Dosyaların indirildiği bildirielecek. Bu işlemin sona ermesini bekleyin. İşlem sona erdiğinde sisteminizde kaynakların tanımlı olduğu bir pencere göreceksiniz.
Resim
Burada ekle tuşuna basın. Karşınıza gelen ekranda protokol seçeceksiniz. Burada http seçip ileri tuşuna basın.
Resim
Sonraki ekranda ise adresleri girmeniz gerekecek. Sunucu adresi olarak yukarıda verdiğim adresi, dizin kısmında yine yukarıdaki mesajda sözünü ettiğim gibi suse yazmanız yeterli olur.
Resim
İşlem tammalanınca İleri tuşuna basın ve ayarlarını güncellenecek. İşlem bitince ATI deposunu kullanmaya başlayabilirsiniz. YAST yazılım ekle kaldır bölümünden ilgili sürücü paketlerini kurmanız gerekecek.

Görüşmek üzere...

:D
Kullanıcı avatarı
Kandalf
Moderatör
Moderatör
 
Mesajlar: 3738
Kayıt: 04 Eyl 2003, 00:00
Konum: Eskişehir

Mesajgönderen ozturkmutlu » 02 Oca 2007, 18:28

sayın moderator ilginizden dolayı teşekkür ederim şimdi deneyeceğim umarım bir aksilik çıkmaz çünkü mevcut durum ben bir hayli sinir etti internet de gezme zevki kalmadı inşallah düzelir bu son yast bölümünde ki ekle kaldır kısmında da bir aksilik çıkmazsa sanırım hallolur
Kullanıcı avatarı
ozturkmutlu
Üye
Üye
 
Mesajlar: 52
Kayıt: 19 Mar 2006, 01:00

Mesajgönderen ozturkmutlu » 03 Oca 2007, 00:25

sayın mod bu dediklerinizi yaptım ancak son söylediğinizi yapamadım yani yast ana ekranından ekle kaldır olayını onuda bi gösterirseniz sevinirim
Kullanıcı avatarı
ozturkmutlu
Üye
Üye
 
Mesajlar: 52
Kayıt: 19 Mar 2006, 01:00

Önceki

Dön SuSE

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

cron