| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
iskelet Üye

|
|
-----ayrıntılı veriyorum sonra diğer arkadaşlar bizimle dalgamı geçiyosun demesin -----
ilk önce alt+f2 tuşlarına birlikte basın
su (yazın) terminalde çalıştıra tıklayın ardından enter diyin
parola isticek root parolanızı yazın ve terminale root olarak girmiş olacaksınız. ardından
gedit /etc/hosts yazın enterlayın veya
---------------------------------------------
vi /etc/hosts yazın ardından "E" ye basın terminal içinde düzenleyin veya editleyin (bunları çoğaltabiliriz)
-------------------------------------------------------------------------------
en alta ekliyoruz.
---------------------------------------------------
208.117.236.70 http://www.youtube.com
208.117.236.70 youtube.com
208.117.236.70 www.youtube.com
---bunları ekliyoruz sonra paşa paşa kullanıyoruz ----
Olay hosts dosyasını bu şekilde düzenlemekte bitiyor bunun için her türlü açabilirsiniz bu dosyayı.
not: bu yöntem diğer proxy ile açılım vs. bu yöntemler gibi pc yi kasmaz çok rahat giriş imkanı sağlar.
-------------------RESİMLİ ANLATIM------------
terminal açılır.
ardından parola girilir.
sonra gedit /etc/hosts yazılı enter a basılır.
ardından hosts dosyası şekilde ki gibi düzenlenir.
anlatım bana aittir alıntı falan değildir.  |
|
| Başa dön |
|
 |
osifa Forum Gurusu

|
|
Elinize sağlık.
Küçük bir hatırlatma yapayım. Eğer sisteminizde gedit yoksa etc/hosts'u
kwrite /etc/hosts ile de açabilirsiniz. |
|
| Başa dön |
|
 |
1DOST Deneyimli Üye

|
|
Gerçekten eline sağlık Denedim ve eskisi gibi normal bir şekilde girebiliyoruz. Sanırım yapılan çakallık araya dns sokmamak. Direk ip adresi ile bağlanılıyor ve TürkTelekom'u atlatabiliyoruz Güzel bi yöntem teşekkür ettik . |
|
| Başa dön |
|
 |
kieroglu Forum Gurusu

|
|
Yasak basladiginda IP'ler de engellenmis gibiydi, bu yontem ise yaramiyordu. Birseyleri gevsettiler mi yoksa yeni IP numaralari mi cikti acaba . |
|
| Başa dön |
|
 |
1DOST Deneyimli Üye

|
|
| Bilemiyoruz fakat youtbube.com.tr kullanıma açılacağını duydum. Böylece Türkiye'ye özel bir arama motoru olacak. |
|
| Başa dön |
|
 |
iskelet Üye

|
|
ben bu yöntemle 1 aydır giriyorum inanmayan denesin ...
bunlar yeni ip adresleri elimde 3 bin adet youtube ip si var engellendikçe değiştiriyorum bunlar sağlam olanlar . hatta wincilerde bunu kullanıyor.
osifanın dediği gibi kwrite /etc/hosts şeklindede açabilirsiniz ama ben zaten gedit olmayanlar için terminal içinde düzenleme vi /etc/hosts/ olayını göstermiştim. |
|
| Başa dön |
|
 |
iskelet Üye

|
|
| 1DOST demiş ki: |
| Bilemiyoruz fakat youtbube.com.tr kullanıma açılacağını duydum. Böylece Türkiye'ye özel bir arama motoru olacak. |
henüz açılmamış sanırım.
şimdilik bunlarla idare edicez.. |
|
| Başa dön |
|
 |
2600 Deneyimli Üye

|
|
| sedace merak ettiğim için iş yerindeki win makinayada aynı şeyi uygulamaya kalktım ve inanamadığım bir olayla karşılaştım windowstada aynı şekilde host dosyası var ve içeriğide aynı şekilde linux deki gibi inanmassanız arattırın host diye açın bakın |
|
| Başa dön |
|
 |
1DOST Deneyimli Üye

|
|
| Peki şimdi asıl soru acaba bu ost dosyasını linux windowstan mı aldı yoksa windows linuxtan mı aldı? |
|
| Başa dön |
|
 |
iskelet Üye

|
|
ben bu olayı zaten windows ta yapıyordum aynı dosyanın linuxtada olabileceğini düşndüm aradım buldum ve oldu .... kim kimden aldı bilmiyorum ama içerik aynı localhost ip dosyası win ile bir düzenlenmiş. |
|
| Başa dön |
|
 |
LINDOWS Deneyimli Üye

|
|
| Başa dön |
|
 |
SoKullu Üye

|
|
Bende o site üzerinden giriyorum :d |
|
| Başa dön |
|
 |
1DOST Deneyimli Üye

|
|
| Arkadaşlar direk girmek ile bir sitenin üzerinden girmek arasında mutlaka bir hız farkı vardır. |
|
| Başa dön |
|
 |
Bilge Deneyimli Üye

|
|
onca reklam izlersin bide giriş yapamazsınn bunu da biliyormuydun?
Teşekkürler süper çözümmüş bu youtube için host edit işi. Hemen yaptım ve girdi |
|
| Başa dön |
|
 |
iskelet Üye

|
|
| SoKullu demiş ki: |
Bende o site üzerinden giriyorum :d |
1. cisi o bir proxy sitesidir yani ip gizleyerek giriyorsun. veya başka bi ülkenin ip si ile giriyorsun, bu nedenle hız hiç abartmıyorum proxy ile girişte %40-45 arası düşecektir. + onlarca reklam ve proxy den kaynaklı flash hatalarıda cabası. yukardaki işlemde ben bir uğraşma işlemi görmedim tabi windows cu iseniz iş farklı buraya win kimliğinizi kaldırıp gelin, linux da işlemlerin yüzde 80 i termianl den ypılır terminalden yapılmasa bile bir çok linux dağıtımı var her dağıtım için resimli olarak anlatamam yukardaki işlem tüm linux dağıtımlarında geçerlidir.
tek yapılcak iş yukardaki kodu terminale kopyalıcan açılan sayfada kalanları kopyalıcan o kadar artı çok daha hızlı ve reklamsız girecen. bi copy past işleminden bile acizseniz orasını bilemem size iyi ktunnel ler....
Sayın LINDIWS VE SoKullu... |
|
| Başa dön |
|
 |
|